Isolatie-oplossingen in de praktijk

Vloerisolatie

In veel woningen in Nederland ontbreekt goede vloerisolatie. Onze gecertificeerde folies zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Onze SuperQuilt folie beschikt als enige over een KIWA-BDA Agrément én ISSO. Het (na-)isoleren van de kruipruimte bespaart u eenvoudig tot 30% energie. Door het reflecteren van stralingswarmte merkt u onmiddellijk het comfort van SuperQuilt vloerisolatie, iets wat óók tot uiting komt in uw energierekening.  Na vloerisolatie gebruikt een huishouden op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas. Dat scheelt 210 euro per jaar op uw energierekening en 600 kilogram CO2-uitstoot. (bron: milieucentraal)

In tegenstelling tot een aantal chemische of wol achtige isolatieproducten is het gebruik van SuperQuilt een gezonde manier van isoleren. Tijdens het aanbrengen zijn geen beschermende maatregelen nodig. SuperQuilt is oprolbaar of opvouwbaar en daardoor zelfs in de kleinste kruipruimten eenvoudig toe te passen onder zowel houten als betonnen vloeren.

Kan ik SuperQuilt gebruiken?

Heeft je huis een kruipruimte van minstens 35 cm hoog? Dan is SuperQuilt tegen de onderzijde van de houten of betonnen vloer een goede keuze. Het is makkelijk en snel haaks op de balken aan te brengen. De deken wordt boven de grond op lengte gemaakt waarna het onder tegen de vloerbalken met RVS nietjes wordt aangebracht. Sparingen voor riolering kunnen met een schaar of hobbymes worden gemaakt. Deze worden daarna met YBS foil- tape dicht geplakt.

SuperQuilt heeft een gemiddelde Rc waarde van circa 3,7 m2K/W wanneer het is aangebracht onder een vloer. Dat is zelfs hoger dan de Bouwbesluit 2015 eis van 3,5 m2K/W voor nieuwbouw. Het beschikt over een voor Nederland noodzakelijk certificaat. Deze is afgegeven door KIWA-BDA .

Muurisolatie

Onze meerlaagse reflecterende folies kunnen bij renovatie perfect in de spouw of in een voorzetwand worden toegepast. Bij nieuwbouw zijn hybride toepassingen in bijvoorbeeld houtskeletbouw mogelijk, daardoor is een Rc van 4,5 m2K/W bij slechts 25 cm muurdikte mogelijk.

YBS producten worden dan gecombineerd met andere isolatiematerialen waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de reflectie van stralingswarmte in combinatie met andere isolatieproducten van bijvoorbeeld Knauf, Isover, Rockwool, Kingspan of Isovlas. Uiteraard worden deze combinaties door ons aangetoond met een Rc-waarde berekening, gebaseerd op uw situatie.

De gevelisolerende SuperQuilt beschikt als enige in Nederland over een KIWA-BDA Agrément én ISSO. Afhankelijk van de constructie kunt u een van de volgende folies toepassen:

Dakisolatie

Ongeveer 25% van de warmte verlaat de woning via het dak. Maar in de zomer moet het dak juist de zonnewarmte tegenhouden. Onze dampdichte of -open meerlaagse reflecterende folies geven door reflectie de meest optimale resultaten in zomer én winter. Toepasbaar in renovatie en nieuwbouw.

Voor platte én hellende daken. De isolatiewaarde van R= 4,81 m²K/W is al mogelijk bij 2-lagen SuperQuilt. Daken met onze meerlaagse dakfolies maken de ruimte er onder tot 8°C koeler in de zomer ten opzichte van isoleren met minerale wol of schuim. Onze folies zijn bij uitstek geschikt voor het luchtdicht na-isoleren van bestaande daken en in de nieuwbouw van woningen. Onze SuperQuilt dakfolie beschikt als enige in Nederland over een KIWA-BDA Agrément én ISSO. Afhankelijk van de constructie kunt u een van de volgende folies toepassen:

Hybride isoleren

Hybride isoleren betekent dat er verschillende isolatiematerialen worden gecombineerd.

Redenen hiervoor kunnen zijn:

 • ruimte/ dikte besparing,
 • hout besparing,
 • combineren met eerder aangebrachte isolatie,
 • combineren met geïsoleerde prefab dakplaten,
 • upgraden van jaren '70 en '80 woningen.

Binnen het leverprogramma van YBS hebben we zowel dampopen als dampdichte gecertificeerde multifoils waarmee verantwoord hybride isoleren mogelijk is. Per situatie kunnen we met een Rc berekening aantonen dat we de bouwbesluit eis halen.

Er zijn combinaties mogelijk met:

 • minerale wol van bijvoorbeeld Isover, Rockwool of Knauf,
 • hardschuim van bijvoorbeeld Kingspan of Unilin,
 • houtwol van bijvoorbeeld Gutex of Steico,
 • vlas van bijvoorbeeld Isovlas,
 • cellulose van bijvoorbeeld Climacell.

Laat u informeren over de mogelijkheden!

Isolatie van zeecontainers 20 of 40 voets

YBS produceert kant-en-klare 20 ft of 40 ft zeecontainer isolatiepakketten voor bescherming tegen koude en warmte, hiermee worden de extra kosten van de koelcontainer of reefer bespaard. De pakketten zijn container hoog, 240 cm, en worden simpel tegen de containerwand geplakt. De door ons aangebrachte dubbelzijdig tape houdt de isolatie op zijn plaats. Eventueel wordt er horizontale isolatie, op maat, bij geleverd. Uiteraard is de gebruikte meerlaagse folie gecertificeerd en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Informeer naar de mogelijkheden!

> Bekijk animatie

  Prefab isolatie-oplossingen

  Voor de prefab industrie produceren wij gecertificeerde maatwerkoplossingen voor dak en wand. Doordat wij onze producten zelf produceren,  zijn aanpassingen in maat en samenstelling mogelijk waardoor er voor de opdrachtgever besparingen in arbeid, materiaal en dikte kunnen worden behaald. Een prefab dakkapel dak met wol en SuperQuilt met een Rc van 6 m2K/W is dan slechts 20 cm dik!

  Industriële tentenbouw

  SuperQuilt wordt ook toegepast als tent isolatie,  het wordt dan op lengte en breedte geproduceerd waardoor montage wordt vereenvoudigd. Daarnaast produceren wij voor de industriële tentenbouwers KIWA-BDA gecertificeerde polyester wol tot maximaal 4 meter breed en 140 mm dik. Deze wol is ongevoelig voor vocht waardoor de isolatiewaarde optimaal blijft en zakt na verloop van tijd niet uit. Toepasbaar in bijvoorbeeld tenten voor de championkwekerij, sporthallen en voor defensie.

  > Bekijk hier de  productspecificaties/certificaat

   Isolatie voor de verpakkingsindustrie

   Voor de verpakkingsindustrie produceren wij BubbleQuilt, deze reflecterende meerlaagse isolatiefolie heeft als voordeel dat hij op de hoeken van de pakketten nauwelijks indeukt, waardoor geen koudebruggen ontstaan. De BubbelQuilt is aan de zijkanten dichtgestikt en levert met een R-waarde van ca 1,5 m2K/W bij 40 mm dikte een belangrijke bijdrage aan het beschermen van uw goederen tegen grote temperatuurverschillen.

   > Bekijk hier het productspecificaties

   Delen

   © ybsinsulation